Твърди се, че Samsung планира да пусне навиващ се смартфон през 2025

...
Твърди се, че Samsung планира да пусне навиващ се смартфон през 2025
Коментари Харесай

Samsung планира да пусне навиващ се смартфон през 2025 г.

Твърди се, че  Samsung  планира да пусне навиващ се смарт телефон през 2025 година Устройството ще бъде снабдено с камера под екрана или под панела и ще има безрамков дизайн, оповестява @Tech_Reve. Продуктът към момента няма име.
Прочетете още
Твърди се, че след сгъваемите смарт телефони,  навиващте или плъзгащите се смарт телефони ще бъдат идната стъпка в еволюцията  на смарт телефоните. Няколко компании изследват този дизайн, като няколко от тях обществено демонстрираха прототипи и концептуални устройства. Samsung се заиграва с концепцията през последните няколко години.

Корейската компания към този момент си е осигурила патенти за разнообразни дизайни на навиващ се и плъзгащи се смарт телефони. Междувременно нейното поделение за екрани, Samsung Display, показа няколко OLED панела с огромни размери, които могат да се навиват в дребна опаковка, когато не се употребяват. През май тази година компанията взе едно такова решение на Седмицата на екраните SID 2023 в Калифорния.

Наречен Rollable Flex, този OLED панел е с дължина 254,4 мм (или 10 инча), когато е изцяло разгънат. Но в случай че желаете да го свалите, целият екран може да се скрие в опаковка с размер 49 мм (по-малко от два инча). Това е 5 пъти по-голямо мащабиране на екрана. Това взема решение казуса с преносимостта при устройствата с огромен екран. Настоящите сгъваеми смарт телефони оферират 3Х мащабируемост или даже по-ниска.

Разбира се, Samsung Display  не приказва за комерсиалната наличност  на Rollable Flex като смарт телефон. Това не е част от нейната активност. С това се занимава мобилното поделение на корейската компания (наречено MX или Mobile Experience). Въпреки това беше единствено въпрос на време двете звена на Samsung Group да се обединят и да работят по действителен артикул. И наподобява, че те имат нещо в развой на подготовка.

Според новия слух Samsung ще стартира всеобщото произвеждане на първото си потомство навиващ се смарт телефон през 2025 година Източникът не показа по-точен график, само че устройството евентуално ще се появи дружно със сгъваемите устройства на компанията - Galaxy Z Fold 7 и Galaxy Z Flip 7 - към август. Това е по този начин, в случай че Samsung не възнамерява да даде на новия навиващ се смарт телефон повече място на пазара. В подобен случай то може да се появи настрана по-рано или по-късно от това.

Заедно с новия навиващ се телефон Samsung работи и върху подобряването на технологията си за UPC. Компанията употребява камера под панела в своите сгъваеми устройства от серията Fold от Galaxy Z Fold 3 през 2021 година насам. Две години по-късно качеството на изображението към момента е много неприятно. Има усъвършенствания, само че те не са задоволително огромни, тъй че ще  би трябвало да изчакаме и да забележим какво ще се промени  през идващите няколко години.

Снимка: Unsplash
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР